תוכנית הלימודים חולשת על מגוון תחומים רחב ומאפשרת כמעט לכל אדם למצוא את הנישה שלו ואת המקום בו הוא רוצה להתמקצע ולמצוא בו עבודה. לדוגמא, אם אדם מעוניין ללמוד תיירות דווקא בתחום של תיירות חוץ ולהתמקד במקצוע סוכן נסיעות, יתכן שמוטב יהיה לו להחליט להתמקצע בעיקר בתיירות לארה”ב ולבצע את כל ההליכים הנוגעים לדבר בעבור הנוסעים הכוללים את הזמנת כרטיסי הטיסה, השכרת רכבים, בחירת המלונות, מציאת האטרקציות וכמובן סיוע בהוצאת ויזה לארה”ב.
התחומים בהם ניתן לבחור
ניתן לקחת את מקצוע התיירות לרבדים השונים מן הקצה אל הקצה זה מזה. תחום אחד שניתן להתעמק בו הוא תחום התיירות הנכנסת. ניתן ללמוד כיצד להיות מורי דרך בישראל, להדריך קבוצות, להפיק אירועים לקבוצות של ישראלים או של תיירים, או להדריך באתרי תיירות ובמוזיאונים. פן נוסף של תיירות פנים הוא כל ענף המלונאות- ניתן לתכנן חופשות לתיירים, ללמוד על משאבי אנוש בבתי מלון, ואף להתמקד בתיירות מרפא בה מגיעים אל ארץ ישראל תיירים מכל העולם כדי לעבור הליכים רפואיים חדשניים אותם הם לא יכולים לעבור בארץ המוצא שלהם. תחום אחר אפשרי הוא כמובן תיירות חוץ. תוכלו ללמוד כיצד להיות סוכני נסיעות ולתכנן טיולים ברחבי העולם עבור ישראלים, או לקחת קורס בהפקת אירועים בחול כגון חתונות אזרחיות או כנסים. כמו כן, ניתן ללמוד כיצד להיות מדריך טיולים ולקחת קבוצות מאורגנות של ישראלים למקומות שונים ברחבי העולם.
מקומות הלימודים השונים
המקצוע “תיירות” הוא אינו מקצוע שנלמד כמו שהוא, ואלו הרוצים להפוך אותו למקצוע, יאלצו לבחור באיזה פן של התחום הם ירצו להתמקד. ברחבי הארץ ניתן ללמוד על כל התחומים השונים. בבית הספר הארצי לתיירות, אשר שייך לאוניברסיטת חיפה ומציע סניפים בירושלים, תל אביב, חיפה ובאר שבע, תוכלו לקחת קורס מורי דרך מקצועיים, קורס סוכני נסיעות וקורס מדריכי טיולים לחו”ל. במכון וינגייט תוכלו ללמוד כיצד להיות מדריכי טיולים אתגריים ולהדריך נופשים וטיולים המציעים אתגרים ואינם שגרתיים. כמו כן, במספר מכללות ואוניברסיטאות בארץ ניתן ללמוד תואר ראשון המתמקד בתיירות ובמלונאות. התארים האלה אמנם מלמדים המון ועוזרים להתקדם בתחום, אבל הם לא מפרטים ידע מעשי ופרקטי על כל התחומים הספציפיים. משך הלימודים ועלותם תלוים כמובן בקורס בו בחרתם ובתחום בו תרצו להתמקצע.
הפיכת התיירות למקצוע
לאחר שבחרתם היכן תרצו ללמוד וסיימתם את לימודיכם בהצלחה תוכלו לנסות ולהתקבל לעבודות בתחומים השונים שבחרתם. לא אחת בתי הספר מקבלים פניות ותוכלו לבדוק אצל מזכירות בוגרי הקורס אם היו פניות חדשות מחברות שמעוניינות להעסיק. לעיתים אף תוכלו לעבוד בתוך תחומי בית הספר, או ליצור קשרים עם המרצים שיוכלו לסייע לכם במציאת עבודה לאחר תום הקורס. יחד עם זאת, הדרך הטובה ביותר היא לשלוח קורות חיים לחברות המציעות מודעות דרושים ולא לשכוח לציין בקורות החיים את המקום בו למדתם ואת התחום בו התמחיתם. התיירות בישראל ענפה וממשיכה לגדול ולכן מציאת עבודה בתחום היא יחסית קלה.