כשמערבבים חומרי גלם הם מתגבשים בשילוב כימי ומתאחדים לקינוח אחד טעים. קינוח זה הסיומת שכולם מחכים לה בכל ארוחה, ומשמש כמנה קטנה ומתוקה בשביל שיהיה טעם טוב בפה. ניתן למצוא את התחום הקונדיטורי בכל מסעדה, מאפייה, ובתי מלון. הריח האופף את הלחם שיוצא מהתנור, הקצפת שנחה מעל חתיכת העוגה, כל אילו הם מאכלים ‘מכשילים’ ומשמינים שעושים חשק לעוד. קונדיטורים הם אנשים שעובדים במקצוע יצירתי, מהנה, ושופע בכישרון ומקוריות, ולקחו את החלום למקצוע. אם גם אתם ניחנתם בכישרון הקונדיטורי ויש לכם תשוקה אמיתית למתוק, אתם מלאים במקוריות ומחכים שהיא תפרוץ החוצה, כל שנדרש זה לרשום את השם שלכם בהרשמה לאחד הקורסים לקונדיטוריה ותוכלו ללמוד להגשים את החלום. חוץ מהמקצוע, תוכלו להשתמש בידע כתחביב מהנה לשעות הפנאי ולבילויים.
איפה לומדים לימודי קונדיטוריה?
ארץ ישראל מלאה בקורסי קונדיטוריה, ביניהם ניתן למצוא את: “מכללת השף” בתל אביב, ירושלים, חיפה, ראשון לציון ובאר שבע, “רימונים” בטבריה, ועוד. זמן הקורס הוא בהתאם לכמות החומר הנלמד, ונע בממוצע בין 3 חודשים לשנה. כמות הפגישות בשבוע היא בדרך כלל אחת לשבוע. חוץ משליטה בשפה העברית, בחלק מן הקורסים תידרשו לעבור מבחן קבלה. יש לקחת בחשבון שלא בכל הקורסים תקבלו את ציוד האפייה, ויכול להיות שתצטרכו לרכוש אותו בעצמם. אך באחרים תקבלו ספרות מקצועית בנושא, תיק סטודנט, ערכת כלים למטבח, וביגוד המיועד לשפים.
מה קורס קונדיטוריה נותן לי
אם הנכם מעוניינים בקורס בסיסי בלבד, תלמדו את יסודות האפייה והכנת קינוחים פשוטים ובסיסיים בלבד. בקורסים למסלול מקצועי תלמדו ברמה מתקדמת את המבוא למקצוע וטכניקות נרחבות כגון: חתיכה שווה, טמפרור שוקולד, שיטות זילוף, מדידה על פי העין, ואחד מהדברים החשובים באפייה: הפרזנטציה. כאן יתבטא החלק האומנותי והיצירתי שבכם, איתו תוכלו לקשט את מעשה ידיכם בלי מתכון. בין הנושאים הנלמדים: בצקים, עוגיות, עוגות בחושות, עוגות מורכבות, קרמלים ומוסים, שימוש בשוקולד, הכנת פרלינים, קצפות ועוד. חלק מן הקורסים מתמחים בנושאים ספציפיים כמו לחם, קינוחי שוקולד… וחלקם מתבססים על מטבח ספציפי כמו קונדיטוריה במטבח הצרפתי, ועוד. בכל הקורסים תלמדו עם חומר עיוני, הדגמה, ועשייה. את תוצריכם תוכלו לקחת הביתה ולהציג לראווה למשפחה והחברים. כמו כן תתנסו בסטאז’ בבתי מלון ומסעדות, וכך תרכשו את הידע תחת לחץ במטבח אמיתי.
החלק שלאחר הלימודים- המטבח האמיתי
בסיום קורס מקצועי תצאו עם תעודת קונדיטור, ומהר מאוד תוכלו להתקבל לאחד ממקומות העבודה בבתי המלון, המסעדות, קייטרינג, או לפתוח קונדיטוריה או מאפייה משלכם ולעבוד אופן עצמאי. לעומת זאת, אתם יכולים להשאיר את הידע כתחביב, ולהציג את כישרונכם בפני המכרים הקרובים בלבד, ולהכין קינוחים ביתיים ואפילו למכור אותם בשביל להרוויח עוד כמה שקלים. השכר נקבע בהתאם למקום העבודה, ובמסעדות ומלונות גורמה תוכלו להגיע לשכר רב במיוחד. בנוסף, תוכלו לפנות ללימודי המשך כמו: מדעי המזון, קורס בישול, ועוד. אם אתם חולמים בגדול, תוכלו להירשם להשתלמויות בחו”ל (נפוצות בצרפת) ולהגיע לרמות גבוהות מאוד, ואפילו לחזור לארץ ולפתוח רשת אפייה משלכם. המבחר הוא גדול, אך קודם כל עליכם להירשם לאחד הקורסים ולהתחיל ללמוד, ואט אט להגיע לרמות הגבוהות ובאמת לחיות את החלום עם המקצוע שאתם אוהבים.